Innovative Design

 

Verbazend Creatief OntwerpTCT Engine
Werktuigbouwkunde is van oudsher een vrij conservatieve "techniek". Oude en bestaande ontwerpen worden klakkeloos overgenomen en "gepdate". Zo wordt er een "nieuwe" versie gecreerd die vaak de voordelen, maar juist ook nog alle nadelen heeft van het authentieke ontwerp, van een echt nieuw product is vaak geen sprake.

De creativiteit van de ontwerper wordt voornamelijk gestuurd richting het goedkoper en beter maken van de bestaande constructie en bijbehorende onderdelen.

Echter is vaak veel meer winst te maken in het opnieuw beschouwen van de oorspronkelijke eisen en functie van het product, machine en/of toestel. Alleen in deze situatie kan er een innovatief ontwerp gecreerd worden.

Deze ontwerpen lijden vaak tot een onderscheidendheid t.o.v. de concurrent en voegen veel meer toegevoegde waarde aan de productontwikkeling toe.

Met behulp van morfologische overzichten en ontwerp methodieken zoals TRIZ en Taguchi kunnen deze innovatieve ontwerpen worden gecreerd voor uw producten.

Creativiteit is een voorwaarde voor innovativiteit. Dit is nu juist een van de sterke punten van ingenieurs van MAZE-engineering.

Wij laten u graag door ons verbazen!

 

 
Copyright © 2007 MAZE Engineering

 http://www.maze-engineering.nl